KINDEREN

Het beoefenen van traditionele krijgskunsten is veel meer dan in beweging zijn. Het is niet vergelijkbaar met een willekeurige sport en kan veel betekenen voor de ontwikkeling van een kind.

Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

Zelfvertrouwen

Krijgskunsten helpen kinderen om zelfvertrouwen op te bouwen. Naarmate ze nieuwe vaardigheden leren en obstakels overwinnen, groeit hun gevoel van eigenwaarde en geloof in eigen kunnen.

 

Discipline en zelfbeheersing

Traditionele krijgskunsten leggen de nadruk op discipline en zelfbeheersing. Kinderen leren om regelmatig te trainen, zich aan regels te houden, respect te tonen voor hun instructeurs en medeleerlingen, en emoties onder controle te houden. Dit helpt hen om verantwoordelijkheid te nemen voor hun acties en gedrag.

 

Fysieke fitheid

Krijgskunsten bevorderen fysieke activiteit en gezondheid. Kinderen ontwikkelen kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en coördinatie door middel van de beoefening van technieken, oefeningen en vormen. Dit draagt bij aan een gezonde levensstijl en kan helpen bij het handhaven van een gezond gewicht.

 

Zelfverdediging

Traditionele krijgskunsten leren kinderen effectieve zelfverdedigingstechnieken. Hoewel het vermijden van gewelddadige situaties de eerste en belangrijkste les is, bieden krijgskunsten kinderen de kennis en vaardigheden om zichzelf te beschermen als dat nodig is. Dit geeft hen een gevoel van veiligheid en zelfvertrouwen.

 

Concentratie en focus

Tijdens krijgskunsttraining moeten kinderen zich concentreren en focussen op de technieken en instructies. Dit helpt hen om hun aandachtsspanne en concentratievermogen te verbeteren, wat ook van toepassing kan zijn op andere aspecten van hun leven, zoals schoolwerk.

 

Sociale vaardigheden

Krijgskunsten worden vaak in groepsverband beoefend, waardoor kinderen de mogelijkheid hebben om sociale vaardigheden te ontwikkelen. Ze leren samenwerken met anderen, respect tonen, communiceren en vriendschappen opbouwen met medeleerlingen en instructeurs.

 

Mentale en emotionele veerkracht

Krijgskunsten kunnen kinderen helpen om mentale en emotionele veerkracht te ontwikkelen. Ze leren omgaan met uitdagingen, tegenslagen en frustraties, en ontwikkelen doorzettingsvermogen en vastberadenheid om obstakels te overwinnen.

 

Beoefening van Tang Soo Do draagt dus bij aan de algehele groei, zelfvertrouwen, discipline, fysieke gezondheid, zelfverdediging, concentratie, sociale vaardigheden en mentale veerkracht van een kind. Dat wenst toch iedere ouder voor zijn kind, niet waar!