Wist je dat het beoefenen van traditionele krijgskunsten veel meer is dan in beweging zijn. Mensen zien over het algemeen de fysieke ‘buitenkant’ ervan en dit beeld wordt versterkt door films en videogames. 

Deze ‘promotie’ heeft er voor gezorgd dat krijgskunsten/vechtsporten vaak worden gescheiden van hun culturele context en diepere betekenis. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat juist beoefening van een traditionele krijgskunst positieve veranderingen van de beoefenaar oplevert en de ontwikkeling van een goede moraal en ethisch gedrag aanmoedigt.

 

Uit de overlevering van de grondleggers van de verschillende krijgskunsten blijkt een sterke overtuiging van de psychologische en sociologische voordelen van de training. Deze overtuiging is later ook nog vastgelegd in de vele boeken die over oosterse krijgskunsten zijn geschreven.

Recente studies laten zien dat beoefening van een krijgskunst onder andere leidt tot: ontwikkeling van moreel besef, respect, discipline, angstvermindering, meer doorzettingsvermogen, meer zelfvertrouwen en een vermindering van agressief gedrag.

Wil je meer lezen over de voordelen van de beoefening van Tang Soo Do klik dan op één van de buttons hieronder: