GRADUATIES

Tang Soo Do is een traditionele krijgskunst die niet binnen een paar jaar geleerd kan worden. De weg naar het meesterschap duurt minimaal 5 tot 6 jaar. Om dit te kunnen bereiken is discipline, motivatie, inzet, toewijding en de juiste houding een voorwaarde. Maar ook kennis en begrip van de diepere betekenis en de culturele context is een vereiste om het meesterschap te kunnen behalen.

De beginnende Tang Soo Do-ka start met een witte band, het is mogelijk om na ongeveer 3 maanden intensieve training voor het eerste examen op te gaan. De examens bevatten naar mate je vordert steeds meer lesstof en bestaan uit een aantal verplichte onderdelen, waaronder hand-, been- en zelfverdedigingstechnieken, hyungs (vormen, ook met wapens), sparring en breektesten.

De eerste meestergraad is de donkerblauwe band, beginnende bij de 1e Dan. De Dan-dragers van de 1e tot en met de 3e Dan worden aangesproken met “Kyosa Nim” gevolgd door de achternaam.

Een belangrijk moment voor de Tang Soo Do-ka is het behalen van de 4e Dan. Dragers van de 4e Dan en hoger worden met “Sabum Nim” aangesproken en dragen een donkerblauwe band met een rode streep in het midden.

Nadat de 1e meestergraad is behaald is het mogelijk om een instructeurscursus volgen, waarmee je gecertificeerd bent om les te geven. Door het volgen van een Masterclass kun je je voorbereiden op het 4e Dan examen.